Samenwerking Oog en TweeMC op het gebied van hoogbegaafdheid en ggz

TweeMC|Psychotherapie en Psychologenpraktijk Oog hebben besloten intensief te gaan samenwerken met betrekking tot diagnostiek en behandeling van mensen die hoogbegaafd zijn en psychische problemen hebben ontwikkeld. Dit betekent dat Haiko Jessurun bij Oog psychologen samen met enkele collega's een klein gespecialiseerd subteam gaat opzetten, voor zowel de doelgroep kinderen en jeugd als volwassenen.

 https://Oogpsychologen.nl

Voor Haiko Jessurun is één van de redenen om deze stap te nemen de beperking die hij ervaart in tijd. Bij TweeMC kan hij eigenlijk maar heel weinig mensen van dienst zijn. Tevens begint in de verte (ongeveer een jaar of vijf) de leeftijd van pensionering te dagen. Door zijn kennis en kunde in te brengen bij Oog kan hij deze overdragen naar nieuwe mensen en ontstaan er zo meer mogelijkheden. Omdat Oog Psychologen ook werkt met kinderen- en jeugd kan hij ook daar weer meer van zijn expertise beschikbaar maken voor deze doelgroep.

Ook voor Oog is het een vrij logische stap. Er wordt geconstateerd dat in deze praktijk eigenlijk al veel hoogbegaafde kinderen en jeugdigen worden gezien en dat toespitsing op wat zij in de behandeling nodig kunnen hebben eigenlijk alleen maar logisch is. 

Het is de verwachting dat het team 1 september officieel gaat starten met haar werkzaamheden en dat het team al naar gelang de vraag ingericht gaat worden volgens de methode van kleine incrementele stapjes (gemba kaizen).